DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartAan de leergang ontleende taakomschrijving van de sportmasseur.

Na succesvol afleggen van alle examens voor de massage opleiding ontvang je een diploma. Het gebouw beschikt eveneens over een kantine waar de studenten hun pauzes kunnen doorbrengen. Gezien de aard van de opleiding is tevens een goede lichamelijke conditie gewenst. Sportmassage wordt aan deze zaken veel aandacht besteed. Na afloop van de massage opleiding ben je allround massagetherapeut en kun je je genezende kracht in de diepere lagen van het lichaam en geest laten doordringen.

Het examengeld staat los van de opleiding en moet t. De lessen theorie en praktijk worden gelijkelijk over de cursusavond verdeeld. De opleiding kan, door middel van een afstudeeropdracht, afgerond worden met een diploma.

Ten tweede zal als extra effect van een goede behandeling door een sportmasseur het zelfvertrouwen van de sporter vergroten. Er zijn ook verschillende infoavonden, zowel in Nederland als in BelgiŽ. Er zijn 5 blokken van 3 dagen en 2 blokken van 5 dagen.

Bovendien is een behandeling ook gericht op het tot rust brengen van de sporter. Bij de praktijklessen wordt in groepen gewerkt, waarbij onderling wordt geoefend. Het totaalbedrag kan in 3 termijnen betaald worden. Sportblessures vertroebelen het beeld van de sport. Sportmassage is vooral bedoeld om overbelasting blessures bij het sporten te voorkomen. Wanneer er zich toch spierpijn of sportblessures hebben voorgedaan dan kan door middel van massage gezorgd worden voor een versneld herstel, zodat er weer snel getraind kan worden. De dagcursussen meditatie en intuitie zijn in Huizen.