DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartAls kinderen leer of gedragsproblemen hebben, dan wacht een leerkracht niet tot een ouderavond met het vertellen aan de ouders.

We gaan ervan uit dat dit onderdeel van de ouderavond ongeveer 1 uur en 10 min. Herfstvakantie! We beginnen weer op maandag 30 oktober. Deze ouderavond is beslist één met een knipoog, veel herkenning en een mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen. Dan gaat u in op zaken die u gehoord hebt of waar u met de hele groep over wilt praten.

Als kinderen leer of gedragsproblemen hebben, dan wacht een leerkracht niet tot een ouderavond met het vertellen aan de ouders. Blijft u graag op de hoogte en wilt u bericht ontvangen wanneer wij de lesmaterialen aanbieden aan scholen, dan kunt u zich hier opgeven voor onze digitale nieuwsbrief, die slechts eens per kwartaal verschijnt. Op de ouderavond zullen we proberen inzicht te krijgen in een aantal aspecten die te maken hebben met dit soort vragen. Er ooit over gedroomd om helemaal zelf een kwaliteitsmeubel te ontwerpen en te maken dat perfect.

Er is een basisschoolversie en een voortgezet onderwijsversie van deze ouderavond. Vertoont iemand één of meer symptomen, dan heeft hij of zij waarschijnlijk een beroerte. Op een ouderavond krijgt u antwoord op deze vragen. De leerkrachten moeten niet de leiding nemen; het moet een open gesprek blijven. Na verschillende rapporten volgen ouderavonden waarop u met docenten of mentoren kunt spreken.