DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartAls u uit pure onwetendheid uw Duitse zakenrelatie voor het hoofd stoot, zal ook de goede deal, die u verwachtte te sluiten, mogelijk aan uw neus voorbijgaan.

Duits Spreken In deze druk vindt u bovendien een toelichting op de nieuwe Duitse spelling. De Europese Commissie eist dat deze discriminatie wordt opgeheven. Het Nederlands is niet alleen erg populair in Duitsland. Meer dan drieduizend luisteraars van de openbare radio in Vlaanderen hebben goesting verkozen tot het mooiste woord uit hun moedertaal. Succes in de Duitse zakenwereld staat of valt met communicatie in de taal van de klant.

Het Axel Springer Verlag, dat onder meer de kranten Bild en Die Welt publiceert, en het toonaangevende weekblad Der Spiegel keren terug naar de klassieke Duitse spelling. Dit is een unicum voor BelgiŽ, schrijft Gazet van Antwerpen. Als u uit pure onwetendheid uw Duitse zakenrelatie voor het hoofd stoot, zal ook de goede deal, die u verwachtte te sluiten, mogelijk aan uw neus voorbijgaan. De tuin raakt zeer bekend tot ver over de landsgrenzen.

Wie bij het Nederlandse Center Parks een vakantie boekt in het Engels of het Duits, betaalt soms honderden euro's meer dan wie boekt in het Nederlands. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Antwerpse Bourlaschouwburg, waar de Vlaamse Cultuurprijzen werden uitgereikt, heeft minister van Cultuur Paul Van Grembergen onverwacht een bitter testament laten horen. Duitstaligen nemen het zelf niet meer zo nauw met hun grammaticale regels en naamvallen.

Niet elke politicus binnen de Europese Unie staat erop zijn moedertaal te spreken. Op huizen in Amsterdam staan geheimzinnige tekens, waarmee dieven aan elkaar informatie doorgeven over de bewoners. Een tien jaar oude schaapshond heeft tweehonderd Duitse woorden geleerd. Hier kunt u de prijzen van producten onderling vergelijken en de basisinformatie bekijken. De Vlaamse minister van Inburgering, Marino Keulen, vraagt dat de imams van alle moskeeŽn in Vlaanderen Nederlands spreken. De beroemde Franse cultuurpaus Bernard Pivot wil honderd oude Franse woorden van de vergetelheid redden.

Het traject begint met een uitgebreide intake die uw niveau van het Duits en uw wensen in kaart brengt. Het Perzisch, dat met behulp van een aangepast Arabisch schrift wordt geschreven, is een Indo-Europese taal en dus verwant aan het Nederlands en de me. Die beslissing brengt een levendig debat op gang in de Duitse media. Kinderen kunnen een spraakgebrek opdoen als ze lang op hun duim of op een fopspeen zuigen. Inleidend overzicht met oefeningen en audio-cd's van de uitspraak en de grammatica van het Duits. Ze werkt als taaltrainer en coach voor grote en kleine bedrijven in Nederland.