DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartAls we naar Nederland terug zouden gaan, kan mijn zoon waarschijnlijk het best naar een LOM-school gaan.

Lom School De school is dus speciaal en het onderwijs is Gereformeerd. Op maandag en dinsdag zijn juf Anneke en juf Marloes in de klas. De Meerpaal is dus een basisschool geworden, al blijft het een speciale.

Ik ben Maaike en ik heb heel veel zin in dit jaar omdat het leuk is op school. Maar het kan ook een stuwmeer van probleemgevallen worden. De school is gehuisvest in een modern en opvallend schoolgebouw dat zich kenmerkt door verschillende vormen en kleuren. Onze zoon van 8 jaar heeft precies het zelfde probleem.

We komen bijna allemaal elke dag met de taxi naar school. Mijn zoon vertoonde dezelfde problematiek als Uw zoon. Deze twee schoolsoorten zijn via wetgeving samengevoegd tot één school.

In onze school bestaat geen zittenblijven of overgaan. Maar natuurlijk gaan we ook altijd heel hard werken. Zo kijken we ook tegen de kinderen in de school aan. Je ziet vaak dat kinderen als ze eenmaal hier zitten, heel normaal doen. De Boemerang is een openbare, speciale school voor basisonderwijs in een buitenwijk van Apeldoorn.

Hij leek mij pienter genoeg om de gewone basisschool te kunnen doen. Een gebied van Mussel tot Drachten en van Hooghalen tot Uithuizermeeden. Midden in Limburg is de sbo-school De Horst te vinden. Zorg is niet bij uitstek een forte van het voortgezet onderwijs. Het is een gewone openbare sbo-school van gemiddelde kwaliteit en zonder een bijzonder onderwijsconcept.