DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartArthur Mitchell, die het gezelschap oprichtte en nog steeds haar artistieke directeur is, startte de ballet school.

Ballet School Fanny Elssler is de eerste ballerina van de romantische school die op tournee gaat in de VS. Carlo Blasis publiceert in Londen The Code of Terpsichore. Hier vindt u alles op het gebied van ballet, aerobic, fitness, tapdance, flamenco, salsa, etc. Een aantal van de basisartikelen zijn van het eigen Moving huismerk, welke een goede kwaliteit aan een gunstige prijs koppelt. Alicia Markova en Anton Dolin vormen het Festival Ballet, Londen.

De muzikale en thematische basis voor het ballet Intimate Pages van choreograaf Christopher Bruce was het Viool Kwartet No. Een keiharde wereld vol afgunst, waarin de passie voor het dansen de liefde voor elkaar doet verbleken. Oprichting van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen op initiatief van Jeanne Brabants. Het gebouw is gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar en gedurende de zomervakantie. Dance; een unieke choreografie vol emoties waarin talent, passie, haat, geld en liefde het corps-de-ballet vormen. Dance; het verhaal van Laci, Julie, Luke en Nickolas.

Natalia Makarova, één van de belangrijkste vertolkers van het klassieke balletrepertoire in de twintigste eeuw, heeft ook groot succes gehad als producent. Alle dansfilms op een rijtje, weet je er nog een? Stuur dan de naam en als het kan een recensie op! Alvast bedankt. De onderwijskundige en organisatorische opzet van de school is afgestemd op de zwaarte, het rooster en de bijzondere activiteiten van de dansopleiding. De Valois werd in 1898 in Ierland geboren en danste bij Diaghilev. Het Sadler's Wells Royal Ballet heet voortaan het Birmingham Royal Ballet. Tijdens de volgende twee seizoenen worden Petroesjka en De Vuurvogel enorme successen.