DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartBasisschool de Vlieger kreeg gisteren een stoeptegel met een lieveheersbeestje erop op de speelplaats.

Basisschool De Vlieger De populaire meidengroep Djumbo sloot zondagavond het schaatsevenement Jumbo Uden on Ice af. Ik kan niet goed voor mezelf opkomen en loop daardoor allemaal leuke dingen mis. Het wasbeertje dat twee weken geleden in het Eindhovense stadsdeel Stratum de buurt op zijn kop zette is gevangen. Zo makkelijk als hij daarmee binnenkomt, kwam hij niet weg bij groep 6A. Een schitterende ijsbaan midden op de Markt met het oude raadhuis en het Prilleke als stille sfeermakers daarbij. Veel beloven is één ding, maar het ook waarmaken is wat werkelijk telt.

Wij geloven in een werkomgeving waarin sfeer, collegialiteit, juiste begeleiding, vertrouwen en waardering de sleutel is tot succes. Op 2 september wordt er op Ypenburg een groot wijkevenement Happy Landing op Ypenburg georganiseerd. Ze mochten zich lekker twee uur lang uitleven op de schaatsbaan. Actie Samen sterk, bouwen aan een nieuwe kerk van start. Eerst moest hij voorbij de leerlingen, die allemaal een handtekening van hem wilden.

Honderden kinderen en tieners dromden samen op het podium naast de schaatsbaan en deinden mee op de muziek van het wervelende drietal. Dit script zorgt voor een juiste weergave van het kruimel pad. Een korte, maar felle brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een supermarkt aan de Schelde in Deurne deels in de as gelegd.

Voor alle aanwezige leerlingen had de organisatie nog een verrassing in petto. De school telt 286 leerlingen, verdeeld over 16 groepen.

Binnen korte tijd zal de Udense Markt weer in de oude situatie hersteld zijn. Bij een verkeersongeval op de N279 onder Beek en Donk zijn zaterdagmorgen rond 8. Steevast klinkt er instemming wanneer Nota een klaslokaaldeur opent en vraagt of de kinderen het mooi vinden.