DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartBen jij helemaal weg van wilde dieren. Dan is de Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds echt iets voor jou! Want WNF-Rangers komen op voor bedreigde wilde dieren zoals de panda, de orang-oetan en de haai.

Bedreigde Dieren De leefgebieden van die dieren verdwijnen zo of raken versnipperd. Artis wordt regelmatig een groep steenbokken in kisten naar Schiphol gebracht. Regelmatig onderscheppen Europese douanediensten illegale transporten van zeldzame schildpadden, vogels, reptielen en andere dieren. Ik weet ook niet of het te maken heeft met je persoonlijke rijkdom. Dieren uit Artis worden soms uitgezet in de natuur.

Nog grotere dieren vereissen nog grotere leefgebieden. Het gaat namelijk op heel veel tereinen juist goed, omdat er via dwang een beperking gelegd is aan milieuvervuiling en natuuraantasting. Luister naar een olifant, een tijger, en andere dieren. Ik noem mij dus een klassiek liberaal, warbij ik pleit voor een kleine tov nu staat. Dierentuinen zoals Artis helpen mee de natuur te beschermen.

Dieren op uitgestrekte continenten lopen ook gevaar uit te sterven. Klopt, er zijn en blijven altijd mensen die hun idealen met geweld in de ruimste zin des woords willen doordrukken. In het wild komen er weinig bedreigde diersoorten voor. Soms lukt het dan om ze uit te zetten in de natuur.

Ook is er een verschil tussen natuur van het niveau van bosjes hier en daar en echte stukken bos waar bijvoorbeeld ook grotere dieren kunnen leven. Maar rest wel de vraag of libertaria dan inderdaad de samenleving is met het meeste welzijn . Het Europees Parlement vraagt al geruime tijd aandacht voor de bescherming van dieren tegen onnodig leed tijdens veetransporten. Hayek liet in zijn werk armen, werkelozen, overbodig gemaakte mensen overigens helemaal niet stikken.

Dieren hebben daar blijkbaar geen last van, en Adam en Eva ook niet. Nou is de Islam zeker niet mijn favoriete cultuur, maar met he vijandbeeld van Bush staat wel de wereld in brand. De WNF-Rangerclub bestaat al bijna 40 jaar en is de grootste wilde dierenclub van de wereld. Die zullen inderdaad een probleem krijgen in een libertarische samenleving. Ook de bescherming van zeldzame diersoorten is een probleem dat om internationale oplossingen vraagt.