DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartProgrammamatrixtip!Beschrijvingen van educatieve software voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

NetkidsInformatie voor docenten en ouders over kinderen, software en Internet. Enkele jaren geleden is gestart met de ontwikkeling van het taalprogramma ABC. Dit versterkt het gevoel voor het normale verloop van zinnen, waardoor ze ook beter in staat zullen zijn tot voorspellend lezen.

Wij hebben diverse programma's voor Latijn en Grieks. Om een thuisversie te kunnen gebruiken hebt u een code nodig. Prestaties worden bijgehouden, zo weten leerling en begeleider welke vorderingen gemaakt zijn. De doelstelling hiervan is de leerling te stimuleren een strategie van anticiperend lezen toe te passen. Alle producten zijn methode onafhankelijk en lenen zich zowel voor klassikaal als zelfstandig gebruik.

HutselzinnenMet dit programma ontwikkelt de leerling het vermogen om met losse woorden goedlopende zinnen te maken. In elk onderdeel moeten kinderen een bepaalde score kunnen halen. Match en Quiz zijn leuke spelletjes voor jong en oud.

De oefeningen kunnen aangepast worden aan de individuele mogelijkheden van een leerling. De licentie voor het gebruik van een netwerkversie geldt voor een bepaald schooljaar. Deze thuisversie is eveneens te gebruiken als stand-alone versie op school. SnellezenDit programma is erop gericht de leerlingen via lezen in een relatief korte tijd informatie aan te bieden. Wel is een verbinding met het internet noodzakelijk. De producten zijn goed te combineren met bestaande methodes en belasten de leerkracht of begeleider niet.