DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartBevestig de elastiekjes aan je masker en je bent Sinterklaas.

Neem een band van gekleurd karton en houdt deze om je hoofd. Als het klopt niet je de uiteinden van de strook aan elkaar vast. Je neemt een band van gekleurd karton die je om je hoofd houdt. Wanneer je de mal hebt uitgeprint kan je het overtrekken op karton. Laat alles goed drogen en knip de paraplu met piet daaraan uit. Kleur de plaatjes, knip ze uit, prik de aangegeven gaatjes door. Kleur de pieten zoals jij ze leuk vind, knip ze uit. Knip ogen en een mond en plak deze op het hoofd van de Piet. Print de vlaggetjes uit, kleur ze in of trek ze over op gekleurd papier. Neem de mijter twee keer over op stevig papier karton.

Kleur het dak, de schoorsteen, de zak en Piet en knip de figuren uit. Je kunt eventueel met een perforator gaatjes maken in de bovenkant van de schoen en er een touwtje veter of een stukje wol door heen halen. Nu kun je je Piet ophangen en lijkt het net alsof hij echt klimt. Teken deze lengte op het rode knutselkarton met ongeveer 2 cm extra overlapping.

En plak de schoorsteen en het dak vast op de plakranden. Als je dit hebt gedaan meet je nog een keer voor de zekerheid de omvang van je hoofd. Leg alles klaar zie hierboven en leg het parcours af. Neem een strook papier en meet de omvang van je hoofd. Doe dit op dezelfde manier met de achterzijde van de mijter. Knip Zwarte Piet uit, ook de zwarte stipjes bij zijn oren. Als de muts klaar is ga je de veer versieren en deze knip je dan ook uit. Knip een leuke vorm uit voor de muts en naai deze op het hoofd van Piet.