DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDag- en avondopleidingen voor volwassenen die nog geen diploma secundair onderwijs hebben behaald.

Volwassenen Onderwijs Centrum voor volwassenonderwijs met informatie over de studierichtingen, de adressen en de lesgevers. Cursussen Frans, Italiaans, Engels, Spaans en Russisch, Nederlands voor anderstaligen en kunst beleven. Thuis onderwijs kan heel goed zijn, maar dan moeten eerst alle ouders een cursus nemen hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden zonder mishandelingen. Een instrument van de Vlaamse Overheid om tot een transparanter vormingsbeleid te komen en permanente vorming te stimuleren.

Dienst Informatie Vorming en Afstemming biedt een overzicht van cursussen en opleidingen voor volwassenen in Vlaanderen. Links naar informatie over elders verworven competenties. Talenschool in Brussel voor volwassenen die privécursussen of groepscursussen willen volgen in alle Europese talen, zowel voor bedrijven als voor privépersonen. Basisopleidingen en bijscholingen in zorg en welzijnswerk met informatie over de projecten. Geeft informatie over het leren van talen en informatica. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Een overzicht van de diplomagerichte opleidingen en modules. Opleidingen voor chauffeurs, voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Informatie over de modules en de stijl van lesgeven. Als je 17 bent en je hebt VMBO, kun je speciale dispensatie krijgen van de school zelf, omdat je anders voor je Havo tussen de 14-jarigen terechtkomt.

Wet Inburgering Nieuwkomers WIN komen te vervallen. Maar werkeloze tieners zonder diploma´s moeten de buurt niet onveilig gaan maken maar zinneig bezig worden gehouden. Verzorgt zeer uiteenlopende opleidingen op administratief gebied. Gespecialiseerd in het geven van Nederlands op alle niveaus aan hoogopgeleide buitenlanders, zowel voor particulieren als bedrijven. Online informatie over opleidingen te Eeklo, België.

Een onderdeel van de Technische Hogeschool Rijswijk. Verzorgt opleidingen, cursussen en trainingen in deeltijd op hbo, post-hbo en masters niveau. Kinderen kunnen altijd nog na schooltijd spelen en ravotten op speelpleintjes. Verzorgt opleidingen en cursussen administratie en automatisering.