DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe Vlaamse minister Marino Keulen, wil maatschappijen voor sociale huisvesting het recht geven om huurders die geen Nederlands spreken te weigeren.

Nederlands Spreken Deze zomer verschijnt een bijbel in Nederlandse sms-taal. Shanghai krijgt weer naam als mondaine uitgaansstad. De Vlaamse minister voor Inburgering Marino Keulen wil de islam financieren, maar alleen als het Nederlands de voertaal wordt in moskeeën. De uitgeverij wil daarmee ‘jongeren interesseren voor het geloof’.

Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken. InburgerNet werd mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie. Het Nederlands is niet alleen erg populair in Duitsland. Dat zegt hij in een interview met de krant De Morgen. De West-Vlaamse luisteraars van Radio 2 hebben wrikkelgat uitgeroepen tot het mooiste dialectwoord van de Belgische kustprovincie. Lees goed de teksten en probeer eenvoudige stappen te beredeneren.

Volgens minister Keulen moet de islam in Vlaanderen ook meer zelfkritiek uitoefenen door moslimterreurdaden systematisch te veroordelen en door zich tolerant op te stellen ten aanzien van holebi's en andersgelovigen. Volgend jaar kan je dus wakker worden met een konijn dat de Volkskrant voorleest. Deze krijgt u gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug.

Twee jaar geleden waren het nog hortensia's, maar nu lijkt koper het nieuwe goud te zijn. Dus dat wat straattaal genoemd wordt, is niet af te bakenen; het is geen taal op zich ook al denken mensen dat wel eens. Kennislink biedt een unieke database met meer dan 5000 artikelen, dossiers, links en multimedia. Nog eenmaal keek hij om, stak zijn hand op als groet.