DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe akte is 32 jaar oud en ziet er inmiddels uit als een vodje dat uit een schoolschrift is gescheurd.

Er werd ook een schoolschriftje uitgegeven met een prachtige romantische plaat voorop, met een wieg en daaromheen dertien feeŽn. Die flanellen pyjamaís van de Hema zien er namelijk zo zacht, fleurig en comfortabel uit, dat ik er bijna eentje zou kopen voor de heb. De akte is 32 jaar oud en ziet er inmiddels uit als een vodje dat uit een schoolschrift is gescheurd. Fischezeitalter",33 waarin de aarde wordt beheerst door het joodse rationalisme en materialisme. Verder zou ik hem ook aanspreken op het feit dat hij zo'n verhaal in zijn schoolschrift schrijft.

Anderzijds is mijn log een heerlijke uitlaatklep, die me uit een sociaal isolement houdt. De militaire operatie staat onder leiding van admiraal Maarten Harpertszoon Tromp. En met een heel, heel, heel stevige handdruk nemen ze afscheid.

Dat dit zo heette wist ik uiteraard niet, maar ik begreep wel dat niemand echt tevreden was met het leven dat hij of zij leidde. Dan vindt men slechts vijf gigantische warenhuizen per stad en winkelen we voor de rest alleen nog per internet. In het dagelijks leven werkt ze op het kantoor van een busbedrijf in Amsterdam. Bij die actie komen drie kapers en 86 onschuldige passagiers om het leven. Daarin waren voor het eerst Kees van Kooten en Wim de Bie te horen.

Armpjes omhoog vingertjes gespreid, alsof ze de zon willen pakken. Fragment van een papyrusrol met een stukje uit de Phaedo van Plato uit de tweede eeuw na Christus, d. In de bel bij Slochteren zou 300 miljard kubieke meter gas zitten. Onlangs kreeg mijn klusheld de kolder in zijn kop, want de wastafel werd aangesloten op de riolering! Niet dat de kraan werkte, maar ik kon er bijvoorbeeld een bekertje water in leeg kieperen, wat altijd handig is natuurlijk.