DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe cursus Latijn is bestemd voor iedereen die de Latijnse taal wil leren lezen en de grammatica wil leren begrijpen.

Latijn Leren Dat is waar, maar dan kun je beter bijvoorbeeld Frans leren. Brief aan Rosette Bosset-de Luze, 15 of 22 maart 1801 VI, p. Latijnse bibliotheek EngelsOnline teksten om te downloaden voor persoonlijk of educatief gebruik. De taal en de cultuur van het oude Rome en Griekenland zijn nog springlevend. In de examenklas Latijn gebruiken wij de bundel At pius Aeneas van uitgeverij Hermaion. Modern Grieks ofwel Nieuwgrieks, de taal die tegenwoordig in Griekenland wordt gesproken.

Frans, Spaans en Ita­liaans zijn talen, die van het Latijn zijn afgeleid. De wildcard staat voor 0 of meer willekeurige tekens. Op het Rijnlands kun je in de brugklas al met Latijn beginnen.

De cursus Latijn is te volgen met én zonder extra lessen basisgrammatica Nederlands. Planeten, sterren, big-bang, zwarte gaten, heelal, enz. Talk Now! is ontworpen voor mensen die snel een taal willen leren.

Kox KollumEen cursus Latijn, teksten, vertalingen, meningen, plaatjes, spellen en links. Leer een nieuwe taal zoals u de eigen moedertaal leerde. Relaties, posttraumatische stress, neuropsychologie, zinloos geweld, gezin, behaviorisme, analytische psychologie, slaap, intelligentie, geheugen, leren, enz. Veel inzicht in de opbouw van bijvoorbeeld het Swahili, het Thais of zelfs het Engels krijg je er echter niet door. Mare Nostrum en leidt de cursus Latijn voor beginners. Rechtspraak, belastingrecht, ICT-recht, strafrecht, pensioen, europees parlement, parlementaire enquêtes, europese politiek, ministeries, enz.

In geen van de gevallen mag de studie van het Latijn ten koste gaan van de moedertaal. Het is maar zwakjes, en dat van die medemens ook, maar uiteindelijk komt het toch tot een elementaire maar handige conversatie. Voor wie snel door de 100 meest voorkomende woorden in het klassiek Latijn wil lopen, is hier een lijst, samengesteld door mevrouw Van Egmond. Romeinse Rijk @ Geschiedenis EngelsZeer veel informatie met illustraties over het Romeinse Rijk.