DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe cursussen en trainingen die de LPC-projectgroep Kinderen met speciale rechten heeft ontwikkeld, bieden leerkrachten en begeleiders praktische handreikingen voor het omgaan met deze kinderen.

Kinderen Training De trainingen kenmerken zich door al doende te leren. Trimhockeyspeciaal voor ouders om de basis van hockey te leren en een partijtje te spelen. Drukke kinderen hebben het vaak moeilijk op school. Er wordt een plan van aanpak opgesteld en een begroting.

Open trainingenop een vaste tijd en dag mogen leden en niet-leden komen trainen, het plezier in hockeyen staat voorop. Vier onvruchtbare Siciliaanse broers hadden eigenlijk zussen moeten zijn, blijkt uit hun genetisch profiel. Voor impulsieve kinderen is reflecteren op eigen gedrag en werk extra moeilijk. Kanttekeningen en uitleg bij het wetenschapsnieuws Noorderlicht. Deze groep mannen en vrouwen raken door hun kinderen betrokken bij het hockey of beoefenen zelf al vanaf hun jeugd deze sport.

Handelingsgericht werken met jonge kinderen in risicosituaties. Afgelopen mei moest Harrie in verband met zijn ziekte zijn werkzaamheden als manager van het Nederlands herenelftal stoppen. In de training staat het handelen van de leerkracht centraal. Als afsluiting ontvang je een certificaat van deelname. Vooral bij kinderen met een goede begaafdheid blijft dyslexie lang onontdekt. Aan interne begeleiders wordt gevraagd om zelf video-opnamen te maken die in de cursus gezamenlijk onderwerp van gesprek kunnen zijn.

De cursussen en training kenmerken zich door al doende te leren. Door hun problematiek missen ze vaak onderdelen van de les. Het biedt leerkrachten en hun intern begeleider mogelijkheden om hun kennis en vaardigheden op het terrein van handelingsgericht werken met jonge kinderen in risicosituaties aan te scherpen. Abonneer je nu op de Pro Education Nieuwsbrief en ontvang driemaandelijks updates. Veranderingen bij het kind proberen te bewerkstelligen via veranderingen in het leerkrachtgedrag vormt het uitgangspunt van deze training. Onder deze link vindt u een overzicht van de belangrijkste vragen.

In de training voor externe begeleiders wordt het voeren van consultatieve gesprekken geoefend aan de hand van casussen. Het onregelmatige gedraai en de neiging tot scheef hangen van onze planeet zijn niet alleen een interessant astronomisch verschijnsel, maar kosten. Het computerprogramma dat gebruikt is voor de aandachtstraining is hier te downloaden.