DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan Ligthart



De loopbaanadviseur zorgt ervoor dat aan alle aanmeldingseisen wordt voldaan, tenzij de ouders expliciet aangeven dat zij zelf de aanmeldingen willen verzorgen.

Opleiding Loopbaanadviseur De opleiding start in januari en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Respect voor jezelf en anderen, waarbij zelfreflectie een noodzakelijke voorwaarde is. Wij beschouwen loopbaanadvies als een continu proces voor onze leerlingen en ouders; dit wordt gecoordineerd door de loopbaanadviseur. Er worden individuele gesprekken met iedere leerling gehouden om te bepalen wat de uiteindelijke keuze is naar aanleiding van alle ontvangen informatie en de loopbanen die hen interesseren. De loopbaanadviseur zorgt ervoor dat aan alle aanmeldingseisen wordt voldaan, tenzij de ouders expliciet aangeven dat zij zelf de aanmeldingen willen verzorgen.

De uitkomst en het actieplan wordt besproken met de loopbaanadviseur en wordt aan de leerling mee naar huis gegeven. Zo helpt de adviseur een cliŽnt te bedenken wat hij wil. We hebben een overzicht gemaakt van populaire opleidingen en cursussen. Ecologisch handelen, waarin het effect van het eigen handelen op de omgeving erkend en herkend wordt.

De Opleiding tot Executive Coach, bedoeld voor de meer ervaren coach leidt op tot een gelijkwaardige gesprekspartner voor directeuren, topmanagers en ondernemers. En maak je gebruik van de digitale leeromgeving op internet. Tijdens individuele gesprekken met de loopbaanadviseur aan het begin van de zomervakantie wordt de definitieve keuze voor de IB-vakken gemaakt. Personeel en Arbeid aan 23 hogescholen volgen in zowel de voltijd, deeltijd als duale variant.

Ons speciale online volgsysteem zorgt ervoor dat de staf, ouders en leerlingen op de hoogte blijven. De keuzes zijn voorlopig totdat de resultaten van het IGCSE-examen bekend zijn. Een voorwaarde voor goed kunnen confronteren is intuÔtie. Haar vakantiegeld besluit ze in een loopbaanadvies te investeren. De leerlingen worden uitgenodigd voor de ISCO-test. Coaching bij persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen in organisaties.

Ouders en leerlingen ontvangen een bevestiging van de gekozen vakken bij het zomerrapport. Applinet is gerechtigd de prijzen te allen tijde aan te passen. Verheul en ik verzorg de praktijktraining Counselling en Coaching. De manager, de baas, de leidinggevende, de chef, de stuurman. Je hebt die ervaring immers nodig om je te kunnen inleven in je cliŽnten.