DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe organisatie van de Spelen was in handen van de hellanodikai.

Olympische Spelen Wethouder Carolien Gehrels Sport, PvdA is daar erg enthousiast over, wethouder Maarten van Poelgeest Ruimtelijke Ordening, GroenLinks is afwachtend. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen over locaties van accommodaties en is er ook over de kosten nog niets bekend. Deze beweging vindt haar grondslag in het moderne olympisme. Grieken dieren aan Zeus en er werd veel gedanst en gezongen. Overigens zijn bij de bouw van bijvoorbeeld de Hoover dam ook mensen doodgestorven, en daar hoor je niemand over. Met zo'n wapenuitrusting vechten was al een sport op zich. Griekenland uit om in vrede naar Olympia te komen noot. Het pankration was de vechtsport, waarbij vrijwel alles mocht. Vanaf dat jaartal ging de eerste olympiade van start. Men maakte gebruik van een tamelijk lichte speer van vlierhout. De gewone paardenraces gingen net zo als tegenwoordig in zijn werk.

Aan de zijkant van het complex stonden de schatkamers. Waarschijnlijk gingen zij nog wel door tot in 394 na Chr. Net zoals niemand weet hoeveel tegenstanders van het project tijdens het scheren van hun baard per ongeluk hun eigen hoofd eraf gehakt hebben. Griekse heldentijd zou dit gedaan worden op de graven van de helden. Een week lang met elkaar optrekken en tegen elkaar uitkomen op het sportveld kan het wederzijds begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd ontwikkelen. Maar op hoeveel bouwvakkers zijn dit ? weer dat verhaaltje statistiek. Speerwerpen was een onderdeel van de pentatlon =vijfkamp.

Of het er in werkelijkheid zes zijn of zeshonderd, daar komt nooit iemand achter. Eigenlijk is er sinds de oude tijden weinig veranderd.