DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan Ligthart



De rector vertelde dat de meppende meiden geschorst zijn en mogelijk van school gestuurd worden.

School Maarsen Een vechtpartijtje op een school in Maarssen haalde de landelijke media, omdat er beelden van verschenen op Internet. De politie is erbij gehaald, en de makers van het filmpje zijn opgespoord. De Brede School verzorgt leuke, naschoolse activiteiten en kortdurende opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Dat heeft echt niets met Internet te maken maar domweg met fatsoen. De rector vertelde dat de meppende meiden geschorst zijn en mogelijk van school gestuurd worden.

Het Klaverblad is er voor kinderen bij wie het op de reguliere basisschool niet goed gaat, kinderen die niet voldoende mee kunnen komen, een achterstand hebben in hun ontwikkeling of die moeite hebben met de sociale omgang. Jongeren maken beelden van alles wat ze zien, op straat, waar dan ook, en die beelden zetten ze op Internet Dat is helemaal niet nieuw. Een paar Maarssense meiden kregen ruzie en raakten slaags in de gang van hun school. Want zo zien we tenminste wat er allemaal aan narigheid voorvalt, waardoor er misschien wat aan gedaan kan worden. Basisschool met vestigingen in Maarssen en Tienhoven. Wat nieuw is, is dat veel volwassenen hun gezond verstand verliezen als het om kinderen en Internet gaat.

Basisschool met vestigingen in Duivenkamp en Kamelenspoor. Er worden uiteenlopende cursussen verzorgd op verschillende locaties in Maarssen. Begin 2007 bundelen zes organisaties hun krachten in een nieuw landelijk kennisinstituut op het gebied van maatschappelijke inzet. Waarom haalde dit gedoe de media? Omdat het om Internet gaat. Ook degenen die de beelden verspreid hebben, zullen moeten begrijpen dat ze schade hebben aangericht aan anderen en dat je dat niet straffeloos kunt doen.

Christelijke Scholengemeenschap voor Atheneum met Latijn, Havo en Mavo. Er wordt nog onderzocht wat er tegen hen kan worden ondernomen. Wat was hier nu eigenlijk aan de hand? Justine Pardoen zet de feiten op een rijtje. De omstanders legden de vechtpartij vast met de camera van een mobiele telefoon, en plaatsten het filmpje op Internet. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online.