DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDe salarissen van leraren moeten de komende jaren omhoog, vindt minister Maria van der Hoeven van Onderwijs.

Salaris Onderwijs Scholen in het primair onderwijs kunnen behoorlijk verschillen in grootte. Wie tussen de 35 en 55 jaar oud is heeft in de marktsector een mooiere loonstrook. Deze beide ministeries willen dat het middelbaar beroepsonderwijs nauwer aansluit op de praktijk.

Voor alle typen onderwijs geldt dat je vanuit diverse situaties leraar kunt worden. Kennisnet, Spits, ictnieuws, ictopschool, kennisnet2, landelijk netwerk. Bijna 700 scholen verzorgen het voortgezet onderwijs aan ruim 900. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan komt weekblad Intermediair met een speciale jubileumuitgave.

Academici verdienen in het hoger onderwijs bijna een kwart minder dan in het bedrijfsleven. Leidinggevende managementfuncties worden meestal geassocieerd met het bedrijfsleven. Momenteel worden de arbeidsvoorwaarden in het onderwijs gemoderniseerd. Plaats nu je cv en je komt direct onder de aandacht van honderden werkgevers. De salarisachterstand van hbo'ers op de markt is kleiner.