DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDeze academies heten nu Lerarenopleiding basisonderwijs.

Leraar Opleiding De lerarenopleiding Aardrijkskunde trekt nieuwsgierige studenten aan met een brede maatschappelijke betrokkenheid. De hoogte van het collegegeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Je krijgt bij de opleiding inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling van gebieden en natuurlijke processen, denk aan de bodemgesteldheid, het weer en klimaten. Of voor wie bezorgd is om het milieu en wil dat mensen meer begrip hebben voor elkaar en voor hun omgeving. In september 2008 zouden de eerste driehonderd leraren aan hun masteropleiding moeten beginnen. Zo veranderen niet alleen landschappen, maar de hele wereld. Deze academies heten nu Lerarenopleiding basisonderwijs. Als je op basis van je Elders Verworven Competenties vrijgesteld wilt worden van bepaalde modules, dan kun je een schriftelijke aanvraag indienen bij de Examencommissie Lerarenopleidingen Voortgezet onderwijs van Windesheim. Daarom investeren we veel in de samenwerking met basisscholen. Je betaalt het collegegeld voor aanvang van elk studiejaar. Schrijf je je in tussen 16 december en 15 september, dan start je per 1 september met de opleiding.

In de fulltime vorm duren beide opleidingen vier jaar. Verder ben je benieuwd naar nieuwe gebieden en verre landen. Schrijf je je in tussen 16 september en 15 december, dan start je per 1 februari.

Maar ook in sociale en economische verhoudingen en de gevolgen voor het milieu. Aardrijkskunde is een veelzijdige studiekeuze voor wie de wereld wil kennen. De invulling van de minors en de verdeling van de vakken over de Majoronderdelen is nog onbekend. Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. Aan jou de dankbare taak om hem te begeleiden en op een waardevolle manier aan zijn opvoeding en toekomst bij te dragen. Je bent ge´nteresseerd in mensen en landschappen, maar ook de bebouwing en natuur.

Pas als dat gerealiseerd is, kunnen ze ook bijdragen. Want altijd en overal blijven mensen in de weer met de inrichting van hun leefgebied.