DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDeze gesprekken zijn bedoeld om samen met jou te kijken of deze training een passende manier is om te leren je meer op je gemak te voelen in sociale situaties.

Sociale Vaardigheid Training Naast sociale kan ook materiŽle bekrachtiging aangewend worden. Neem rechter rijstrook bij het Julianplein en sla rechts af. De agressie reductie training waar agressief wordt afgeleerd. Het denken van het kind wordt als het ware veranderd. Bij het 'modelen', wordt de cliŽnt gedemonstreerd dat de te leren vaardigheid in meerdere leefsituaties gesteld kan worden. Dit kan in principe gedemonstreerd worden door de therapeut of door videobanden.

Transfer-training is zeer essentieel in de training omdat er anders geen generalisatie van het geleerde plaats vindt. De verschillende elementen worden hier kort beschreven. Ten eerste hebben ze een tekort aan interpersoonlijke, sociale en cognitieve vaardigheden. Niet iedereen vindt hetzelfde prettig, en wat prettig is kan ook overgedoseerd worden.

De cliŽnten wordt een aantal voorbeelden getoond van de vaardigheid c. Bij gedragsoefeningen wordt geleidelijk aan meer gewerkt met leefsituaties, die de cliŽnt zelf inbrengt. Voorafgaand aan de training vinden intake gesprekken plaats. Dat zelfvertrouwen is echt niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Reeds in de modeling fase wordt het model 'beloond'.