DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDeze vorm van software-verdeling is erg populair in het onderwijs.

Visie Onderwijs Deze vorm van software-verdeling is erg populair in het onderwijs. Na enkele maanden is duidelijk of het project aanslaat of niet. Vrije Software ICT-producten, maar ook de lage prijs ervan. Vergelijk dit met de arbeider en de bediende van een bedrijf. De communicatie tussen computers verloopt volgens exact hetzelfde stramien. Vrije Software wordt ontwikkeld via wereldwijde samenwerking.

Maar mijn klavertje heeft vanzelfsprekend ook blaadjes. Windows besturingssystemen zijn dat nog altijd niet. Een eenvoudig voorbeeldje uit de praktijk maakt dit snel duidelijk. Bogaert, Mark Vanlaethem, Luk Vermeylen, Geert Vernaeve. Questions die de antwoorden op de meest voorkomende vragen bevat.

Het afleveren van hoge kwaliteit is daarbij de enige norm. Een standaard rond meta-informatie voor lesmateriaal. Internet voor massa's programma's van hoge kwaliteit gezorgd. Zulke situatie is niet gezond tenzij voor die ene monopolist. Ik wens een aantal zaken te veranderen, maar veranderen is voor mij een middel, geen doel op zich. In de praktijk werkt een typisch Vrije Software-project als volgt.

Internet, en door uitleg te vragen aan ouders of leerkrachten. Het eerste blaadje stemt overeen met de nieuwe opleidingen bachelors en masters. Vrije Software ontwikkelaars streven optimale kwaliteit na. Windows-monocultuur geen weet heeft van alternatieven. Vrije Software en komt de hele maatschappij ten goede.