DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartDit gebeurde op het Niftarlake College in Maarssen.

Of hij iets met de vechtpartij te maken heeft, is nog onbekend. Privacy is nauwelijks een probleem voor de leerlingen. Dit gebeurde op het Niftarlake College in Maarssen. Maar ingrijpen? Nee hoor! Wel waren er scholieren die het gevecht aanmoedigden of filmden. Een jongen die met zijn telefoon met camera vastlegde hoe twee meisjes een klasgenote in elkaar sloegen, is van school verwijderd. Drie meiden uit de derde klas hadden al vanaf de brugklas ruzie. De meisjes, die twee keer eerder een andere medescholiere in elkaar sloegen, worden ook van school gestuurd en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.

Dat heeft de rector van de middelbare school gezegd. GeenStijl plaatste dezelfde foto, maar zonder balkje. Direct na het incident verrichtte de politie enkele arrestaties, bij de school. En iedereen heeft wat meer medelij met katinka, omdat zij verloren heeft. Zij zijn opgegroeid met mobieltjes, camerabewaking, reality-tv. Een klasgenoot van Gerd Nan werd geciteerd in het Reformatorisch Dagblad.

Een 16-jarige scholier is opgepakt voor mishandeling. Scholieren uit Alkmaar bespreken de berichtgeving over de gewelddadige dood van hun klasgenoot Gerd Nan van Wijk. Vijf vragen over het nieuws van de afgelopen 24 uur. De verschillen tussen de dagbladen worden bevestigd, blijkt tijdens de les. De school werd ontruimd en een arrestatieteam heeft het gebouw doorzocht. De leerlingen ergeren zich aan fouten in de artikelen. De docenten hebben zich opgewonden over de berichten op GeenStijl.

Bij een vechtpartij bij een vestiging van de scholengemeenschap Zadkine in de Benthemstraat in Rotterdam is een jongen gewond geraakt. Maar dat de persoon die het filmpje heeft genomen, en vooral dat de onschuldige leerlingen die erbij stonden en niks deden. Tijdens de middagpauze van de school komen beide groepjes elkaar weer tegen. De verdachte, een 17-jarige Alkmaarder, heeft bekend. De koersval op de beurzen wereldwijd baart mij zorgen. Of je neemt het op met je mobiele telefoon en plaatst het filmpje vervolgens op internet.