DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartEen hbo-diploma opent deuren voor je die anders gesloten blijven.

Diploma Hbo Bij alle HBO-opleidingen maken praktijktrainingen onderdeel uit van de opleiding. Ik doe nu juridisch werk en daarvoor heb ik de competenties. De HBO-opleiding Vertaler Engels bestaat uit speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Voor het onderdeel stage kunt u in veel gevallen uw werkplek als stageplek gebruiken mits de te verrichten werkzaamheden aansluiten op de door u gevolgde opleiding. Iedere periode van leren + werken wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid.

In het studieprogramma kun je precies zien welke modulen je de komende vier jaar tegenkomt. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. Vrijstellingen worden alleen verleend voor gehele modules en dus niet voor onderdelen daarvan. Het totale programma zes leergangen duurt ongeveer anderhalf jaar. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard ECTS. Is dat niet ideaal? U hoeft geen maanden te wachten totdat de opleiding van uw keuze van start gaat. Voor de opleiding tot Politiemedewerker moet je minimaal 17,5 jaar oud zijn om te kunnen solliciteren 18 jaar bij de start van de opleiding. Per opleiding kunnen er nog aanvullende eisen worden gesteld. Tijdens je surveillance door de buurt zie je een bewoner de olie opvangen en weggooien in het straatputje. Je hebt meegewerkt aan het project om het olie verversen op straat tegen te gaan. De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak.

Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de opleiding sneller afronden. Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. Daarnaast gelden voor ieder opleidingsniveau een aantal algemene eisen. Op deze manier groeit je bekwaamheid en bevoegdheid in de loop van de opleiding. De praktijktrainingen zijn verplicht en zijn inbegrepen bij het lesgeld *.