DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartElke maand verschijnt er bij een aantal artikelen uit het tijdschrift Geografie lesmateriaal, meestal gemaakt door docenten aardrijkskunde.

Online lesmateriaal voor kleuters, lagere school en middelbare schoolleerlingen. Dit is een uniek eilandengebied onder de rook van Alkmaar. Bij deze community van de Digitale School kunt u terecht voor nieuws, lesmateriaal en meer. Hier vindt u nieuws, een forum, lessuggesties en meer voor het vak Engels. Lesmateriaal voor de vakken Engels, filosofie en Islam op VWO-niveau.

In deze Beeldbank vindt u educatieve clips voor het vak aardrijkskunde. Databank met projecten, materialen en activiteiten rond taalstimulering en leesbevordering. Ga naar het vak aardrijkskunde in het leerlinggedeelte van Schoolbieb. Columbus als eerste mens het westelijke halfrond ontdekte. Lesmateriaal te koop over Derde Wereld, milieu, oorlog en vrede mensenrechten en de multiculturele samenleving.

Diagnostische toetsen biologie voor de middelbare school informatie voor leerlingen over onderwerpen uit dit vak. Informatie over educatieve vaarten in het Langedijker Rijk der Duizend Eilanden. Materialen ten dienste van het vak levensbeschouwing en een keur van eigen uitwerkingen door leerlingen zelf, zowel in de basisvorming als de tweede fase. Het gekozen project of de school ligt in het Zuiden. Ga naar het vak Engels in het leerlinggedeelte van Schoolbieb. De Openbare Bibliotheek Den Haag beschikt over informatie; het Montaigne Lyceum leert leerlingen met informatie om te gaan.