DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartFrans, Engels, Duits, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch, Spaans of Zweeds studeren in Frankrijk, Engeland, ItaliŽ, Duitsland, Spanje, Portugees, Japan, Rusland of Zweden.

Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard ECTS. Maar mocht ik leraar Frans willen worden moet ik dan ook alles van Romaanse talen weten?? Of wordt er dan juist naar de spelling, grammatice etc. Ik zal proberen je vraag te beantwoorden vanuit wat ik weet over universitaire talenstudies in het algemeen. De Franse taal die leer je toch nooit zo goed als dat je een paar jaar in Frankrijk woont.

UvA Proefstuderen vindt plaats op vrijdag 30 maart 2007. De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak. En hoewel de Franse invloed op de Nederlandse taal onmiskenbaar is, zijn mensen met diepgaande kennis van de Franse taal en cultuur hard nodig. Heeft er iemand een antwoord op deze vragen?? Ik ben nl. Je leert bijvoorbeeld teksten in het Oud-Frans lezen, je moet inzicht hebben in de etymologie van allerlei woorden.

Applinet is gerechtigd de prijzen te allen tijde aan te passen. Duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Er verschijnt bij al deze handelingen een stukje code BBcode in je tekst. De mondelinge lessen worden gegeven door docenten die stuk voor stuk ruime ervaring hebben in de vertaalpraktijk. In het studieprogramma kun je precies zien welke modulen je de komende drie jaar tegenkomt. Schrijf je je vervolgens in dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je lesgeld.

Ook in bijvoorbeeld het ontstaan van tweeklanken en de herkomst van veel onregelmatige werkwoorden. De tentoonstelling wordt op 1 september geopend door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. Mijn antwoord verbind ik met twee bekende spreekwoorden. Gerlukkig dan maar dat er ook mensen zijn die het wel een leuk vak vinden. In totaal worden 8 verplichte mondelinge lesdagen georganiseerd.