DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartGebouw13

Digibewust heeft in het kader van haar campagne Gebouw13 geopend: een online spel dat is gemaakt om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de mogelijkheden, maar ook de risico’s van internet en andere digitale middelen. Tijdens de feestelijke presentatie met onder andere 'Bionda' uit Zoop, hebben de eerste kinderen kennis gemaakt met Gebouw13. Zij reageerden erg positief.

Alle kinderen tussen de 8 en de 14 jaar kunnen op de website van Gebouw13 een virtual identity aanmaken en Gebouw13 betreden. Zij worden gevraagd de miljardair uit Gebouw13 te helpen zijn code van de kluis terug te vinden. Hiervoor moeten ze bij de verschillende bewoners op bezoek gaan en daar opdrachten doen of spelletjes spelen. Als ze de code bemachtigd hebben, kunnen zij een schatkamer aan prijzen openen. Maar kennen zij de risico┤s van de digitale middelen niet, dan betalen zij de prijs...

Bionda opende Gebouw13 samen met de kinderen die het spel als eerste mochten gaan spelen. Bionda vertelde de aanwezige kinderen haar eigen ervaringen met internet, chatten en mobiele telefoons.

Arie van Bellen, directeur van ECP.NL speelde maandag ook het spel: “Kinderen achter mij hoorde ik zeggen, dat moet je niet doen joh, dat openen, dan krijg je een virus!! Het is erg leuk om te merken hoe je kinderen op een verantwoorde en leuke manier kennis kan laten maken met de mogelijkheden die digitale middelen te bieden hebben”. “De in juni ge´nstalleerde DigiRaad, de adviesraad voor en door jongeren over veilig internetten, heeft ons geadviseerd jongeren op deze manier voor te lichten”.

Diverse jongerenkanalen als MSN messenger, Jetix, Nickelodeon, Kennisnet, Kidsplanet, Kindertent, Funnygames, Sanoma en Kidsweek werken mee om het spel onder de aandacht van kinderen te krijgen. Huis Te Koop Nederland

Digibewust zijn betekent dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van digitale middelen zoals internet, e-mail, chatten, online betalen et cetera, terwijl je je tegelijkertijd bewust bent van de mogelijke gevaren en risico's ervan zoals hacking, spam en virussen. Digibewust is een initiatief van KPN, Microsoft, TPG Post, UPC, Filmwereld en het ministerie van Economische Zaken om de bewustwording van veilig gebruik van internet bij burgers en bedrijven te vergroten met behulp van de Digibewust campagne (www.digibewust.nl) die begin dit jaar van start is gegaan. In deze campagne participeren naast de initiatiefnemers ook de ANWB, de Consumentenbond, ECP.NL, European Commission Information Society and Media, Kennisnet, VNO NCW en de Waarschuwingsdienst. 

U vindt ons op de Studie & Werk pagina van www.Linktip.nl