DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartGrijzeroodstaart papegaaien (Psittacus erithacus) tijdens het speelkwartier in een denneboom.

Op donderdag 21 april wordt in het Pluspunt aan de Albardakade 7 een informatiedag gehouden over de verkoop van de 60 eengezinswoningen van Het speelwartier. De drie nieuwe bankjes komen bij de westgevel van de Albert Heijn. Vanaf zaterdag 18 december is het AT5 programma Aanbouw gewijd aan alle genomineerde projecten voor de Zuiderkerkprijs. Dit mooie boek waarin Lukas zijn schoonvader een grote bijdrage heeft.

Maar wat ons momenteel nadrukkelijk bezighoudt, is de MANS-filosofie en het Europa '92, waar je dus echt tegen de grenzen van het overleg aanloopt. Vandaag ging ik eerst voetballen en s middags werd ik geinstalleerd als p. Het gebouw is ontworpen door Meyer en Van Schooten architecten. Ik had er alles van in mijn logboek van opgeschreven. Over het bedrijvenwerk is natuurlijk nog heel veel te zeggen.

De sloopwerkzaamheden aan het oude CBR-gebouw zijn vorige week gestart. In de wijk is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De zes bestaande bankjes op het plein krijgen een rugleuning en middenschotje. Oktober is borstkankermaand vandaar mijn logje alvast. De woning is gelegen aan de Sam van Houtenstraat, hoek Lambertus Zijlplein in het stadsdeel Geuzenveld Slotermeer. Nieuwbouwproject de Geuzentuinen, onderdeel van De Geuzenbaan, heeft op dinsdag 14 december de Zuiderkerkprijs gewonnen.

Het kan allemaal voor bewoners, jong en oud, van de Bakemabuurt, de Confusiusbuurt en buurt Ne9en. Verschillende deelprojecten in De Geuzenbaan zijn al gerealiseerd of zijn op dit moment in aanbouw, bijvoorbeeld Geuzenpoort, Tussen Water en Park en NieuwPeil. Het project is ontwikkeld door De Principaal en Het Oosten-Kristal BV. Op de bijeenkomst wordt een presentatie gegeven over de inrichting van de openbare ruimte. Ook ouders van de leerlingen, leerkrachten, mensen van de bouw, de architect en actieve buurtbewoners waren van de partij.