DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartHet kan namelijk voorkomen dat er in het buitenland andere stageperiodes gebruikt worden dan bij ons in Nederland.

Bij een sollicitatie in het buitenland, hoor je geen brief in het Nederlands te schrijven. Ken je die persoon, kan je eindigen met Yours sincerley, ken je die persoon niet, kan je eindigen met Sincerley yours of Yours faithfully. Zorg er voor dat de afspraken duidelijk zijn tussen jou en het bedrijf! De communicatie tussen beide partijen is een stuk lastiger dan bij een stage in Nederland. Zorg voor alle benodigde reisdocumenten! Denk hierbij aan Paspoort, visum, werkvergunning, enzovoort. Zo heb je kans dat je geen mogelijkheid hebt om je stageverslag via het Internet in te leveren, bijvoorbeeld in een arm Afrikaans land. Je persoonlijke gegevens staan bovenaan, als bij een brief.

Het is bijna niet mogelijk om een internationaal bedrijf aan te treffen waar niemand engels kan lezen en schrijven. Het kopje met persoonlijke informatie is ook anders dan bij ons. Veel mensen zullen gebruik maken van het engels, daarom kan je hier ook informatie vinden over het schrijven van een Engelse brief en een Engels CV. Ken je de moedertaal niet, of weet je niemand die de taal kan schrijven, schrijf dan in het engels. Je moet zeker weten dat beide partijen weten wat de situatie is en hoe deze gaat worden.