DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartHet salaris is een belangrijk gegeven op je carrièrepad.

Gemiddeld Salaris Had ik onlangs al een berichtje geplaatst over de salaris van de Minister President in Bulgarije. De getallen zijn gebaseerd op de totale personeelslasten inclusief sociale lasten gedeeld door het aantal fte's van vast personeel of tijdelijk personeel met uitzicht op een vast contract. Universitair Hoofddocenten werken gemiddeld voor anderhalve ton per jaar.

Nu las ik net een stukje over het inkomen van de gemiddelde Bulgaar. Als u deze norm niet haalt, is sprake van een pensioengat. Naast de vaste salarissen is er ook gekeken naar de inkomsten van de interim manager. Het derde pensioensysteem dat we noemde is het beschikbare premiesysteem.

Deze sales manager ging er zelfs gemiddeld 16 procent op vooruit. Abonneer u nu en u ontvangt wekelijks of dagelijks een nieuwsbrief naar keuze in uw mailbox. Afhankelijk van het aantal dienstjaren verdienen de slimsten der wetenschappers gemiddeld tussen de 185 en 235 duizend gulden per jaar. Het gebruik van dit persbericht is aan voorwaarden gebonden.

Het salaris is een belangrijk gegeven op je carrièrepad. Begin met een inventarisatie van je speciale vaardigheden. Universitair docenten zwoegen al voor rond de 110 duizend gulden. Maar dat mag misschien ook wel als je 24 uur per dag bestuurder bent.