DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartHet te bereiken eindsalaris voor een leraar in het voortgezet onderwijs ligt daar nog ver boven, op ruim 61.

Salaris Leraar Minister van der Hoeven van Onderwijs vindt dat de salarissen de komende jaren omhoog moeten. Het advies is donderdag in ontvangst genomen door Charlie Aptroot, voorzitter van de vaste commissie van de Tweede Kamer voor Onderwijs. Het zijn een paar van de maatregelen waarmee de Onderwijsraad de belangstelling voor het vak van leraar wil opkrikken. Ga eens voor de klas staan manneke, 1 maand geef ik je.

Voor alle typen onderwijs geldt dat je vanuit diverse situaties leraar kunt worden. Artikelen en nieuwsberichten over de onderwerpen internet en gadgets. Volgens haar woordvoerster komt ze niet zelf meteen met meer geld voor de lerarensalarissen over de brug, maar gaat het over de periode van het volgende kabinet. Sharon Kroes, bekend van tv-programma Het Lagerhuis en tevens wereldkampioen parlementair debatteren, gaat vanaf donderdag 19 oktober wekelijks de lijsttrekkers door middel van een column analyseren.

Laat scholen zelf de salarissen van leraren bepalen. De opleiding komt tegemoet aan de behoefte aan sterker management in de onderbouw. De meeste salarissen liggen boven modaal, en meer dan de helft van de leraren zit in het maximum van hun loonschaal. Jan Marijnissen is een half jaar geleden getroffen door een hartaanval.

Ook ik sta op de top van mijn salaris voor de klas in het. Vooral in het basisonderwijs is echt vakmanschap vereist. Haar CDA-collega Jan de Vries onderschreef de opmerking van de raad dat zich zoveel verschillende partijen tegen de leraar aan bemoeien.

De salarissen van leraren moeten de komende jaren omhoog, vindt minister Maria van der Hoeven van Onderwijs. In het voortgezet onderwijs bleef 14 procent van de vacatures onvervuld. De salarissen van het onderwijspersoneel lopen uiteen. Werknemers die beginnen als trainee en dat traject ook. Aangezien vrijwel geen leraar dat doet genieten ze domweg 10 weken vakantie per jaar.