DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk ben wel blij dat ik met de Franse taal weinig tot geen moeite heb om te spreken, zodat ik ook tijd heb om het Wolofs te leren.

Met Frans kun je in internationale handel, in toerisme, in diplomatieke dienst, als leraar, als vertaler, als tolk aan de slag. Onmiddellijk na inschrijving kan de cursist met de lessen beginnen. En op straat bent u zonder de kennis van het Frans eigenlijk nergens. Er wordt heel veel vis gegeten en praktisch altijd rijst. Een groot misverstand, vinden de zes docenten die op het Kandinsky College Frans geven. De vis wordt in zijn geheel, met kop en al in de saus verwerkt en ook zo opgediend.

Een goede kennis van het Frans helpt bij het volledig begrijpen van de beste Franstalige films. De typische Senegalese keuken bestaat uit ongeveer 5 gerechten en die worden dagelijks afgewisseld. Frans is namelijk de tweede taal die ze pas op latere leeftijd leren, als ze al naar school gaan. Je kunt hoofdletters en kleine letters gebruiken zoals je wilt.

De prisma Frans leer je zo is een oefenboek zowel beginners als gevorderden. Artikelen en nieuwsberichten over binnenlandse politiek. Er zijn nogal wat mensen die denken dat Frans moeilijk is. En zonder blikken of blozen stond een kerel de ingewanden eruit te snijden die vervolgens door een meisje werden leeggemaakt en schoongemaakt. Aan de hand van de avonturen van Franstalige jongens en meisjes leer je niet alleen de taal, maar maak je ook kennis met hun omgeving, die vaak heel herkenbaar is en soms ook een beetje anders. Ook in omgekeerde richting bestaat er duidelijke interesse.

In de Prisma Spreekwijzer Frans vindt u ruim 3000 veel voorkomende Franse uitdrukkingen en zegswijzen, gegroepeerd rond ca. Door de systematische opbouw van de hoofdstukken en het grote aantal oefe. Frans is een belangrijke taal voor hightech en handel. En dat we vast heel veel melk hebben, een enorme luxe in hun ogen.