DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk dacht dat communicatie juist een van de makkelijkere hbo-opleidingen was.

Loi Hbo Ik dacht dat communicatie juist een van de makkelijkere hbo-opleidingen was. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de opleiding sneller afronden. Een multimediaal magazine boordevol studienieuws, nieuwe opleidingen en nog veel meer. Het is bij mij, als alleenstaande werkende moeder niet alleen de overweging van goh, welke studie zal ik eens gaan doen, maar ook. Ze hebben inderdaad een reputatie, die ze zo heel erg snel kwijtraken. Iedere module wordt afgesloten met een theorietentamen of een inzendopgave meestal een casus. Bij de instanties zelf kan je niet echt een beeld vormen hoe het te werk gaat. Omdat ik weer wil gaan werken ik ben bijna 40, drs Bedrijfskunde en 7 jaar niet meer actief op de arbeidsmarkt, wil ik nu een opleiding Communicatie gaan volgen.

Tis overigens wel leuk en je haalt veel officiele en gewilde diploma's. Daar ben ik vanwege mijn eindige contract vast mee begonnen, maar ik voel me behoorlijk in het diepe gegooid. In het laatste jaar van de opleiding is het onderdeel keuzemodules opgenomen. En de genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. En wat vinden jullie van BIV?? Daar ga ik op 5 januari examen in doen.

Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. Heb het zelf wel eens overwogen, maar ben er nog niet uit of ik dit wil. In dat geval adviseren wij je om eerst onafhankelijk advies in te winnen bij de studentendecaan van Windesheim. Ik kom vaak genoeg op dit forum ivm een zaak die ik heb lopen. Over de NTI, ook ik heb hier slechte verhalen over gehoord maar ik kan ze niet bevestigen omdat ik geen ervaring met ze heb gehad. Ik ben wel erg benieuwd of er al iemand van jullie iets met de stageopdrachten heeft gedaan. De opleiding is zeer zwaar en je hebt er een hoop zelfdiscipline voor nodig. Je kunt ervan uitgaan dat je per week zo'n 20 tot 25 uur met je studie bezig zal zijn. Uiteraard hangt dit af van je vooropleiding en werkervaring.

Wanneer je het niet eens bent met de uitslag van de toets, kun je je richten tot voornoemde examencommissie. Ben je in het bezit van een HAVO-, VWO-diploma oude stijl, dan dien je bij inschrijving een kopie van het diploma mee te zenden. De algemene toelatingstoets duurt ongeveer 2-3 uur inclusief instructie.