DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk denk ook dat de universitatie opleidingen iets te hoog gegrepen zijn voor me.

Docenten Opleidingen Ik denk ook dat de universitatie opleidingen iets te hoog gegrepen zijn voor me. Ik weet niet waar jij de opleiding wilt gaan volgen, dus het kan zijn dat wat ik zeg niet van toepassing is op die locatie. Elk jaar daarna wordt er een lesdag ingeleverd voor een stagedag. Als je van Geschiedenis houdt is de opleiding niet pittig, ik heb wel problemen gehad met een project waar de helft van de studenten ging stoppen en daarom hun werk niet deden. Karuna, centrum voor yoga, massage, muziek en dans. Vakdidactiek en Lesgeven omvat ondermeer methodieken, spelvormen en lesmodellen. Mijn groep had overigens Grote Kerkstraat 212, het huis waar Mata Hari is opgegroeid.

Qua geschiedenis had ik in het eerste jaar colleges Romeinse geschiedenis, Nederlandse geschiedenis, kerkgeschiedenis en de industrialisatie. Nederlandse geschiedenis bestond uit een handboek doorwerken en tentamens. Ik heb zeker interessante dingen geleerd, de meeste colleges zijn in mijn ogen interessant behalce ICT.

Er is op dit moment nog geen informatie geplaatst door de beheerder. Naar ik heb begrepen ga je je meer op de geschiedenis richten in het tweede jaar, in het eerste krijg je de basisvaardigheden. Mijn probleem is dat ik vooral geschiedenis wil doen, omdat dat me enorm interesseert, maar dat enkel deze opleiding bereikbaar is met mijn huidige niveau. Gesprekken is meer gericht op individuele gesprekken. De onderdelen van een kerk, een stuk of vijftig heiligen, belangrijke personen, etc. Afhankelijk van beschikbaarheid en in overleg gaat het om een dienstverband van minimaal 8 tot 12 uur per week. Je het het hele jaar door dus wel een project lopen.

Daarnaast heb je nog een paar andere vakken als Historisch Besef en Voorbereidend werkplekleren. Tot een eigentijdse docent, die leerlingen centraal stelt. Naast colleges geschiedenis kreeg ik ook colleges psychologie, presenteren, vergaderen, ict en ik liep een korte stage. Tijdens de studie word je opgeleid voor het lesgeven in het beroepsonderwijs. Metatag Description Na de hbo opleiding Docent Beroepsonderwijs van Hogeschool Utrecht heb je je tweedegraads lesbevoegdheid. Het collegejaar is verdeeld in zes blokken, aan het eind van elk blok krijg je tentamens of moet je essays inleveren. Capabel Onderwijs Groep heeft leslocaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden, Eindhoven en Arnhem. Een kamer vinden was voor mij geen probleem, gezien het grote aanbod. Aan de hand van opdrachten en stages worden samen met de docent nieuwe lesvormen onderzocht en principes van lesgeven en het begeleiden van leerlingen behandeld. Als een project is afgelopen begin je aan een nieuw project. Vooral basis, in de jaren daarna ga je de diepte in.