DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk had een aantal vragen over de opleiding rechten in leiden.

Na deze opleiding kun je echter ook flexibel werken. En je bent ge´nteresseerd in personeelszaken en alles wat daarmee samenhangt. Na het behalen van je bachelordiploma kies je voor een masteropleiding. Alles is redelijk dicht bij elkaar, dus met de fiets zijn alle afstanden naar allerlei plaatsen goed te behappen. Centraal binnen de opleiding staan politieke en maatschappelijke verhoudingen en het management bij de overheid.

Rechten of een andere studie in Leiden studeren vind ik leuk, en ik heb dan ook alleen maar goede herinneringen aan mijn studietijd in Leiden. Een baan in het onderwijs is meer dan elke dag voor de klas staan. Rechten is geen middelbare school vak, dus iedereen begint 'zonder rechtenkennis'. Laat je niet afleiden door vooroordelen maar neem zelf eens de moeite om echt met Leiden kennis te maken. Daar wordt tijdens de opleiding veel aandacht aan besteed.

Selecteer dan het beroep en je ziet welke opleiding je er voor nodig hebt. Ieder bedrijf en iedere organisatie heeft te maken met juridische kwesties. Officieel is de studielast voor rechten 40 uur per week, maar hoeveel uur je nodig hebt, is natuurlijk heel persoonlijk. Communiceren is niets anders dan gedachten uitwisselen. Verder vindt u specifieke informatie over een aantal gerechten, zoals de reglementen, zittingsrooster, de nevenfuncties van de rechters, persberichten enzovoort. Quintus kies je voor tradities en het disputensysteem.

Als je geneeskunde gaat studeren doe je dat toch vanuit een ideaal en niet omdat je later graag een jacht wilt kopen. De omvang van eerstejaars Chinees elk jaar ligt nu rond de 50. In de Boetebase zijn ongeveer 600 veel gepleegde overtredingen en lichte misdrijven opgenomen.

Wekelijks krijgen we te maken met de gekste en vaak nutteloze usb-gadgets. De voltijd-, deeltijd-, en duale variant duren allen vier jaar. Ik hoop dat laatste, dus als iemand me hiervan kan overtuigen, graag! Ik wil natuurlijk wel het gevoel hebben dat ik in Leiden een leuke tijd tegemoet ga. Verder wens ik je nog een leuke studietijd toe, en wie weet zie ik je wel bij Chinees rondlopen. Dan zul je al snel zien dat de student in Leiden vele gezichten kent. Hoe gestresst ben je? Dat vind je uit met de Stress-O-Meter.