DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk heb al een nieuwe baan in een ander soort onderwijs nu aangenomen.

Onderwijs Werk Mijn broer is na het behalen van zijn lerarendiploma IT-trainingen gaan geven aan werknemers in het bedrijfsleven. Ben je heel trots op je lijf en wil je dat aan heel Viva-lezend Nederland laten weten? . Ik ben begonnen op een hele heftige school, heb daar 7 jaren gewerkt, geeindigd in groep 1-2, hartstikke leuk, maar niet mijn ding.

Maar het onderwijs vind ik ook niet zo boeiend meer met al die ja sorry gedragsproblemen waar je geen tijd voor hebt in de klas. Ik heb voor mezelf besloten om in de kerstvakantie eens even uit te gaan vogelen voor mezelf hoe en wat. Ik ben 24 jaar en werk sinds mn 21e, maar al op drie scholen gezeten omdat ik nergens langer kon blijven. Lesgeven is voor mij op de 2e plek gekomen en opvoeden op de 2e, echt niet leuk dus. Geen zin in de gesprekken met ouders, geen zin in de vergaderingen, al het nakijkwerk. Nou, zo kan ik niet denken met 25 levendige wezens om me heen. En of het een keuze is voor het onderwijs, ga ik hier testen.

Ik heb al een nieuwe baan in een ander soort onderwijs nu aangenomen. Misschien trek je snel conclusies? Ja hier zit ik dus ook over na te denken. Op dit moment ben ik er serieus over aan het nadenken om ermee te stoppen en iets anders te gaan doen. Ik vind het in ieder geval heel cool dat ik over de mogelijkheid nadenk en goed bedenk of ik echt tevreden ben met hoe mijn leven nu gaat. Nu zit ik even ziek thuis, loop al een paar weken met hoofdpijn dus morgen even langs de huisarts.

Bedankt voor alle lieve berichtjes, fijn om te lezen dat ik ook niet de enige ben. Een tijdje geleden, kon even niet op internet komen. Je wordt er ongelukkig van ook, nu heb ik mijn juiste school nog niet gevonden dat is het bij mij, denk ik. Zou zelf trouwens niet voor een thuisstudie kiezen.