DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIk vind het erg boeiend om kinderen en jongeren (kortdurend) terzijde te staan bij verlies en rouw, om ze op hun eigen manier het verlies een plek te geven, in het leven.

Rouw Kinderen Over rouw wordt in gezinnen te weinig gesproken, vindt de stichting. Biedt zowel praktische als emotionele ondersteuning aan nabestaanden. Rouwzorg VlaanderenVerlies van een dierbare is niet iets waar we voor kiezen, en zeker niet gemakkelijk. Om deze ring heen ligt in een grote kring de rups Benjamin.

VerwerkHet doel van Verwerk is om een leidraad te bieden aan een ieder in het proces van rouw en rouwverwerking. Over behandeling, opsporing, verloop en oorzaken van de meest voorkomende kankersoorten. In een prettige en veilige omgeving helpen wij hen om kinderen te ontmoeten.

Kinderen kunnen in dit proces concreet worden begeleid. Heeft u, of verzorgt u, een kind waarbij iemand is doodgegaan of waarbij iemand dood zal gaan? Een forum speciaal voor ouders en verzorgers. Landelijke Stichting RouwbegeleidingDe Landelijke Stichting Rouwbegeleiding LSR is er op gericht degene die rouwt na verlies van een dierbare te ondersteunen. Hoe werken wij?Sterven is ook een geboorte van herinneringen.

RouwtestVia de online rouwtest krijgt u een indruk welk risico u momenteel loopt op onverwerkte of gecompliceerde rouw. Maar als je jonger bent, mag je hier ook best reageren. Uitvaartkompas specialKinderen hebben hun eigen manier van verliesverwerken. Naast deze praktijk ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs ZMOK. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen benoem ik dat opnieuw. Mijn naam is Mathilde Bosch en ik ben ook speltherapeut.

We zijn beiden betrokken bij Stichting Achter de Regenboog en we hebben hier diverse trainingen op het gebied van rouw en verlies gevolgd. Onder de indruk van het forum? Of je wil even een berichtje achterlaten voor de schrijvers en de vele andere lezers op dit forum? Laat het hier in ons gastenboek achter. Momenteel begeleid ik kinderen en jongeren met uiteenlopende emotionele problemen. Riten wil recht doen aan de unieke mens die gestorven is. Voor kleinere kinderen gebruik ik daarvoor een verhaal van Toon Tellegen. Jong je partner verloren besloten groepEen beslotener groep voor lotgenoten die op jonge leeftijd hun partner zijn verloren.