DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIllustrator is zeer geschikt voor het maken van grafieken.

Illustrator Opleiding Inkscape EngelsEen open source SVG-editor, te vergelijken met Adobe Illustrator of Coreldraw, voor vector-gebaseerd tekenen. Daarbij bespreken we ook diverse bijzondere aandachtspunten voor deze effecten. We hebben een overzicht gemaakt van populaire opleidingen en cursussen. Bij de cursussen over de versies CS2 en CS3 komt ook het vectoriseren van bitmapbestanden aan de orde. Illustrator is zeer geschikt voor het maken van grafieken. Het is mogelijk dat een vervangend docent deze training verzorgt. Deze zeer intensieve training is voor de professional die Adobe Illustrator nog beter wil leren kennen. Het gereedschap Pen is het belangrijkste en meest flexibele tekengereedschap van Illustrator. Met informatie over meer dan 110 trainingen voor crossmedia professionals.

Voordat we echt aan het werk gaan met Illustrator, maken we u in deze eerste module bekend met de basisprincipes van het vormgeven. Om de illustraties die u maakt snel en professioneel in een publicatie te plaatsen, kunt u doorgaan met het opmaakprogramma QuarkXPress, InDesign of PageMaker; vraag hiernaar bij Competence Factory. In deze module gaan we in op de hulpmiddelen die Illustrator biedt om uw project overzichtelijk en beheersbaar te houden. Filters en effecten zorgen voor nog meer creatieve mogelijkheden. Het ontwerp van een flyer is een uitstekende gelegenheid om u bekend te maken met de vele nuttige en onmisbare hulpmiddelen van Illustrator, van linialen en hulplijnen tot maskers en stijlen. Het 3D-vectoreffect voegt letterlijk en figuurlijk een extra dimensie toe bij de cursussen over versies CS2 en CS3.

Vooral de effecten zijn een extra bestudering waard want zij geven vectorobjecten een krachtige flexibiliteit. Het bedrijfslogo gebruikt u in deze les voor het ontwerpen van een complete huisstijl. In deze les gaat u uitgebreid met dit gereedschap oefenen. Software om foto's te bewerken en plaatjes te tekenen. Wanneer een ontwerp ingewikkelder wordt, krijgt u met steeds meer objecten te maken, die elkaar gedeeltelijk kunnen overlappen. We maken daarin een belangrijk onderscheid in het ontwerpen voor het web en het ontwerpen voor drukwerk. Artrage EngelsEen fraai programma waarmee je kunt schilderen op je pc.

Download Factory News, de nieuwsbrief van Competence Factory. De fraaie mogelijkheden van filters en effecten benut u in deze les voor het ontwerp van een poster. Studeren bij MyStudy doet u samen met uw medecursisten via het studentenforum. Even geen tijd? Geen probleem! U kunt uw lessen gewoon tijdelijk stopzetten. In deze les gebruikt u de kennis en vaardigheden uit de voorgaande twee lessen voor het ontwerpen van een ansichtkaart.