DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartIn de reader komen vele praktische werkvormen aan de orde om kinderen hierbij te helpen.

Rouwverwerking Bij Kinderen Meestal zal de uitvaartleider en de predikant hier goede ideeŽn bij hebben. Riten wil recht doen aan de unieke mens die gestorven is. Over voorgevoelens bij de zwangerschap, afscheid nemen en het rouwproces. Landelijke Stichting Rouwbegeleiding Utrecht, studiedag over jongeren en rouw.

Een gids voor ouders, leerkrachten en andere begeleiders van kinderen. Rouwen is een natuurlijk en noodzakelijk genezingsproces om het verlies een plaats in het dagelijks leven te kunnen geven. De kracht van de methodiek van Stichting Achter de Regenboog is dat zij aansluit bij de individuele leefwereld van het kind of de jongere. Geef ruimte aan je verdriet, maar trek je niet terug. Kinderen kunnen zich schuldig voelen over de dood van een geliefde. Elk kind verwerkt een groot verdriet op zijn eigen manier.

Kinderen kunnen soms hun emoties beter uiten in tekeningen of in spel. Wanneer we deze geschiedenissen lezen vallen ons een aantal zaken op. Hoe zij kunnen leren omgaan met verlies en het verdriet dat daarbij loskomt. De pijn van het verlies en het gemis is en blijft reŽel. Sterven en dood als natuurlijk en behorend bij het leven.