DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartJe vindt de afdeling geschiedenis op deá9e verdieping van het Erasmusgebouw.

Hbo Geschiedenis Naast colleges geschiedenis kreeg ik ook colleges psychologie, presenteren, vergaderen, ict en ik liep een korte stage. Heb je zelf antiek in huis of ben je benieuwd of iets daadwerkelijk antiek is? Dan is de cursus Antiek echt iets voor jou. Op deze manier ben je niet alleen actief met geschiedenis bezig maar houd je er ook nog een gezellig stel vrienden aan over. Doelstelling van het bureau is het actief gebruik van cultureel erfgoed in het onderwijs te stimuleren en zo het historisch besef te vergroten.

Nederlandse geschiedenis bestond uit een handboek doorwerken en tentamens. De omvang van d estage is afhankelijk van uw opgedane ervaring in het onderwijs. Qua geschiedenis had ik in het eerste jaar colleges Romeinse geschiedenis, Nederlandse geschiedenis, kerkgeschiedenis en de industrialisatie. Mijn groep had overigens Grote Kerkstraat 212, het huis waar Mata Hari is opgegroeid. Naar ik heb begrepen ga je je meer op de geschiedenis richten in het tweede jaar, in het eerste krijg je de basisvaardigheden.

Als je van Geschiedenis houdt is de opleiding niet pittig, ik heb wel problemen gehad met een project waar de helft van de studenten ging stoppen en daarom hun werk niet deden. Je het het hele jaar door dus wel een project lopen. Je vindt de afdeling geschiedenis op deá9e verdieping van het Erasmusgebouw. Als je op basis van je Elders Verworven Competenties vrijgesteld wilt worden van bepaalde modules, dan kun je een schriftelijke aanvraag indienen bij de Examencommissie Lerarenopleidingen Voortgezet onderwijs van Windesheim. Andere nuttige vakken zijn wiskunde, economie, aardrijkskunde, geschiedenis en staatsinrichting. En je bent ge´nteresseerd in personeelszaken en alles wat daarmee samenhangt.

Mijn probleem is dat ik vooral geschiedenis wil doen, omdat dat me enorm interesseert, maar dat enkel deze opleiding bereikbaar is met mijn huidige niveau. Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. We raden je aan om bij aanvang van de opleiding over een stageplaats te beschikken. Ik denk ook dat de universitatie opleidingen iets te hoog gegrepen zijn voor me. Type hier jouw trefwoord administratie, virtueel, creatief,.