DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartLaat onderwerpen vallen die niet voldoen aan de eisen van een profielwerkstuk, waar moeilijk voldoende literatuur over te vinden is, of die zo breed zijn dat je er niet diep in kunt duiken.

Profielwerkstuk Laat onderwerpen vallen die niet voldoen aan de eisen van een profielwerkstuk, waar moeilijk voldoende literatuur over te vinden is, of die zo breed zijn dat je er niet diep in kunt duiken. Naast een tweewekelijkse papieren uitgave verzorgt Vox een rubriek met dagelijkse nieuwsrubrieken op†het†interne RadboudNet. Dit helpt je te ontdekken welke aspecten er aan een onderwerp zitten en met welke vakken het te maken heeft. Schrijf alles wat je over een onderwerp invalt of te weten komt in trefwoorden op. Of kies twee profielvakken en ga je oriŽnteren op onderwerpen binnen deze vakken.

Vraag aan je docent een lijst van eisen waaraan jij en je werkstuk moeten voldoen. Kies een of meer onderwerpen en bepaal welke vakken hierbij passen. Heb je deze eerste stap goed genomen, dan zal het uitwerken van je werkstuk des te sneller verlopen. Noteer op een apart velletje papier je eigen vragen bij een onderwerp.

Als de docent wil dat je dat zelf bepaalt, vraag je naar de examenprogramma's van je profielvakken. Vraag naar de controlelijsten aan de hand waarvan het werkstuk beoordeeld gaat worden, zodat je een globaal idee krijgt hoe je docent naar je werk kijkt en†waar hij op zal letten voor het cijfer. Natuurkunde Elektriciteit en magnetisme, mechanica, warmteleer, golven en straling, atoomfysica, kernfysika.

Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Het is dan te moeilijk om afstand te bewaren en voldoende objectief te blijven. Probeer vervolgens verbanden te leggen tussen trefwoorden. Bepaal ook welke vragen relevant zullen zijn voor het formuleren van de titel van het onderwerp, de vraagstelling en de doelstellingen.