DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartLeerlingen die met het vak verder willen, kiezen Frans in klas 5 en 6 en doen eindexamen.

Frans Oefenen Examen Het examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Indien tijdens een tweedaagse training de tweede dag op zondag valt, begint de cursus om 9. In klas 3 en 4 gaan we door met het lezen van een Frans boek. Onder alle omstandigheden zul je zeker zijn van de juiste woordkeuze, zinsopbouw en schrijfwijze.

De cursus Frans voor gevorderden is bestemd voor iedereen die zijn of haar basiskennis van de Franse taal wil optimaliseren. Naast de methode lezen we boekjes en gebruiken we ook ander materiaal om de leesvaardigheid te trainen. Je kunt het Frans op een hoog niveau spreken, schrijven, lezen en begrijpen.

Deze cursus is een prima basis voor de vervolgcursus Frans voor meergevorderden. Zij hoeven de signaalwoorden niet van buiten te kennen, maar moeten ze wel kunnen herkennen in teksten. In deze methode spelen Franse jongeren een belangrijke rol. De producten zijn goed te combineren met bestaande methodes en belasten de leerkracht of begeleider niet. In klas 2 beginnen we met het zelfstandig lezen van een Frans boekje.