DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartLesconcept dat de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs in ้้n klap dekt.

Online werkbladen voor allerlei thema's binnen het basisonderwijs. Bevat onder andere een stappenplan, lessuggesties, literatuurlijsten en informatie over de verschillende culturen die ons land rijk is. Maak een nieuwe wet medezeggenschap WMS voor het primair onderwijs adviseerde een groep van experts de minister van onderwijs half augustus. Webhosting, domeinnamen en Virtual Private Servers. Leerlingen in het basisonderwijs kunnen zich hier op diverse onderwerpen ori๋nteren en zelf hun werkstukken plaatsen. Je kunt hoofdletters en kleine letters gebruiken zoals je wilt.

Een portal voor aan onderwijs gerelateerde zaken voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Met de Uitdaging organiseren kinderen van groep 7 en 8 maatschappelijke acties in hun eigen woonomgeving. Stimuleert nationale en internationale samenwerking tussen basisscholen.

Hulp bij het kiezen en vinden van goed voortgezet onderwijs. Afdelingen in Antwerpen, Brussel, Genk, Gent en Roeselare. Webmagazine voor het primair onderwijs over het gebruik van computers in de klas. Informatie over de beoordeling van de inspectie van Nederlandse scholen. Lesconcept dat de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs in ้้n klap dekt. Informatie en spelletjes rond energie en leefmilieu.

Online tijdschrift voor leerkrachten in het basisonderwijs. Nieuws, tips, een weblog en een overzicht van projecten. Platform voor dialoog tussen ouders, onderwijzers en scholen over de verbetering van onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen.

Informatie over Nederlandstalig onderwijs voor leerkrachten en leerlingen. Duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Met onder meer verklaringen van de belangrijkste onderwijstermen. Met voorbeelden van lessen en didactische en pedagogische tips. Uitgelegd voor leerlingen van basisscholen door leerlingen van de Anna van Burenschool in Enschede. Met tips over hoe je een onderwerp vindt en hoe je de spreekbeurt houdt.