DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartMaar in onze ogen doet dat onrecht aan het begrip agressie.

In De Klas Maar in onze ogen doet dat onrecht aan het begrip agressie. Handig als je bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk wilt maken over water. Agressie lijkt een maatschappelijk probleem, dat zich op allerlei terreinen manifesteert en waarbij vaak het gevoel ontstaat dat we machteloos tegenover staan. Appelmoes dan? Dat lusten ze allemaal wel en dat is koud ook lekker. Wat jammer nou, geen enkele kleuter weet iets te bedenken en juf Koos ook niet.

Juf Koos lacht ook, keihard, ze krijgt er tranen van in haar ogen. Zo nu en dan komt juf Koos kijken of het goed gaat. De volgende morgen gaat Doortje heel vroeg naar school. Als je het te zuur vindt, kan je er nog een beetje suiker over strooien.

Kijk, daar komt juf Koos aan, met een grote doos in haar armen. Olle zit met z'n handen voor z'n buik te schudden van het lachen. Het werkboek is namelijk gemaakt door mijn leerlingen zelf.

En wie kan je nu beter de fijne kneepjes van het vak leren dan Shrek. Op dit werk is eenCreative Commons Licentievan toepassing. Op de slaatjes moeten nog plakjes ei gelegd worden, maar bij de fruitbakjes is het nog niks. Ze vindt het wel leuk, maar het is niet zo makkelijk en op gas koken, dat gaat helemaal niet. Wat gebeurt daar in Olles buik? 'Knor, knor', klinkt het weer.