DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartMassa's kinderen verlaten tegenwoordig de basisschool zonder ooit een meester te hebben gezien.

Basisschool Kinderen De keuze voor een basisschool is belangrijk, dat ervaren alle ouders. Vanaf 1 juni van dit jaar zal er ook gevaccineerd worden tegen pneumokokken. Over smaak valt behoorlijk te twisten, zeker door kinderen. Een school is verplicht regelmatig haar eigen kwaliteit te toetsen. Maakt u zich zorgen over het gewicht van uw kinderen? WebWouters Eetdagboek kan u helpen.

Bijzondere scholen mogen op grond van hun eigen identiteit kinderen weigeren. Als alles er goed uitziet, zal het onderwijs ook wel goed zijn. Consument en Veiligheid is een campagne gestart ter voorkoming van brandwonden bij kleine kinderen. Op 5 juli ging een grote jongerencampagne over internet-SOA's van start. Sommige kinderen houden buitenshuis hun mond stijf dicht.

Moet je je kinderen nu wel of niet meenemen naar een begrafenis? Meike Slagt vat samen hoe daar in de wetenschap over wordt gedacht. Woon u in de buurt van kerkrade dan kom ik bij u thuis, ook als u verder uit de buurt woont is het mogelijk alleen vraag ik dan een kleine vergoeding voor de benzine. Waarom is er nog zo weinig bekend over kinderen en medicijnen? Martine van Eijk legt uit hoe dat komt, en geeft meteen de oplossing. De twee vermiste meisjes uit Luik werden dood gevonden in een afwateringskanaal. Over het voorbereiden van kinderen op een ziekenhuisopname.

Zover ik hier in de omgeving zie van de Nederlandse kinderen passen zij zich heel goed aan en gaat het goed op school. Openbare staats-scholen mogen dat alleen als ze vol zijn. De allernieuwste adviezen voor het veilig vervoeren van kleine kinderen, samengesteld in overleg met de Stichting Consument en Veiligheid. Hoe combineer je zorg en werk? Die vraag gaan we de komende maanden weer nieuw leven inblazen, met boekbesprekingen en discussies.