DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartMet de opleiding pedagogiek kun je aan de slag als pedagogisch hulpverlener, begeleider of ondersteuner.

Opleiding Pedagogiek Tijdens je opleiding kies je in het tweede of derde jaar een minor. Hogeschool Rotterdam is een échte Rotterdamse instelling. Een uitstekende manier om je ambitie te tonen is het volgen van een opleiding of cursus. Duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Studenten die nog een doctoraalopleiding volgen, volgen de voor hen bestemde verwijzing. Je kunt hoofdletters en kleine letters gebruiken zoals je wilt.

Een lectoraat bestaat uit een lector, docenten en externe deskundigen, die samen een kenniskring vormen. Je werkt in situaties waarin het welzijn van jeugdigen of jong volwassenen bedreigd wordt. Dit steunpunt is niet alleen bedoeld voor ouders, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook, professioneel of privé, te maken heeft met kinderen. Na 31 augustus 2007 kan niet meer als doctoraalstudent worden afgestudeerd, zo heeft de wetgever indertijd bepaald.

Als coach en begeleider heb je volop de tijd om hier aandacht aan te besteden. Elke student heeft iets anders nodig en wil iets anders. Ongeveer negentig procent van de studenten is vrouw. In het vierde jaar schrijf je je afstudeeropdracht. De manager, de baas, de leidinggevende, de chef, de stuurman.