DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartMijn dochter is ook niet een erg enthousiaste huiswerkmaker.

Mijn dochter is ook niet een erg enthousiaste huiswerkmaker. De een voor de hoge cijfers en de ander dus wellicht voor die twee weken vakantie. Iedere week moeten een aantal opgaven als huiswerk ingeleverd worden. Advies vd school is nu dat hij maar naar vmbo moet, dus en andere school. Spiegelwerk gaat over verschillende aspecten van het leren leren zelf. Moest alleen even slikken,Mormel lijkt in eerste oogopslag erg veel op mijn overleden konijntje Minnie.

Heb je moeite met je huiswerk plannen? Dan heb je hier wat handige tips lees ze maar eens rustig door . In Maakwerk wordt de leerling op weg gezet om leerstof inzichtelijk te verwerken. Zeker als het kind op de brugklas zit heeft het begeleiding nodig om te leren hoe te studeren. Tijdens de colleges wordt er ook tijd aan opgaven besteed. Er is pas echt sprake van een probleem wanneer het kind ondanks de hulp niet te motiveren valt, hetgeen in mijn geval zo is. Tijd maken !! die investering verdient zich dik en dubbel terug in vele opzichten. Toen ik op de havo zat volstond het rustig doorlezen van de te leren hoofdstukken. Het waren gewoon vragen waarbij je de theorie moest toepassen op de actualiteit. Als hij helemaal onderaan staat dan mag je wat mij betreft kicken.

Het onderdeel Stampwerk gaat over het memoriseren van leerstof. Wanneer wij hem weer iets laten vieren en dus een minder sterke controle hebben valt hij onmiddellijk terug. Wel is ie heel aktief als het gaat om zn eigen interesses die niets met school te maken hebben. Ik heb dinsdag een schoolexamen voor Maatschappijleer. Het is haar leven en ze zal zelf met de consequenties, goed of slecht, moeten omgaan. Een beetje later dan dat ik dacht mischien, maar goed. Toen ik nog op de Havo zat, afgelopen jaar mochten we de maatschappij schoolexamens altijd met z'n 2en maken. Wij, mijn vrouw en ik kijken regelmatig in de schoolagenda wanneer de proefwerken er zijn. De tafels van vermenigvuldiging, begrippen, woordenschat van een tweede taal, de spelling van woorden, . Op school kunnen vervelende dingen gebeuren, zoals gepest worden en geweld.