DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartNa deze cursus kun je het verkorte studieprogramma van de cursus Basisdiploma boekhouden (BDB) volgen.

En ben je helemaal klaar voor deelname aan het officiŽle praktijkexamen Basiskennis boekhouden. De betaling geschiedt door middel van een acceptgiro. Je leert boekhouden en daarnaast ook nog eens hoe je dit in een computersysteem kunt verwerken. Zo komen alle facetten van het voeren van een administratie aan bod.

Je kunt ook kiezen voor de vervolgopleiding Praktijkdiploma boekhouden PDB of Praktijkdiploma boekhouden op de PC. Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Ook al heb je maar een uurtje per dag beschikbaar voor je studie, dan nog heb je al na 5 maanden de volledige leerstof bestudeerd. Maar ook voor mensen die hun eigen administratie bij willen houden. Het onderdeel Boekhouden sluit je af met een examen.

Bij de cursus ontvang je een cd-rom waarin een beginsituatie van een bedrijf is beschreven. De omgang met boekhoudkundige cijfers is voor een bedrijf erg belangrijk. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden. Dit bedrijf geldt als uitgangspunt voor de voorbeelden, oefenopdrachten en inzendopdrachten in de schriftelijke leerstof.