DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartOntslag en werkloosheidAls u werknemers moet ontslaan, dient u zich aan bepaalde regels te houden.

Werkloosheid Voor het eerst sinds een jaar is er sprake van stijgende werkloosheid. Artikelen en nieuwsberichten die de laatste 24 uur op Elsevier. Weinig werklozenDat de werkloosheid in Nederland het snelst stijgt is niet gek.

In alle andere landen van de Europese Unie steeg de werkloosheid minder snel of daalde zelfs. Gelukkig voor mij hebben mijn ouders mij geleerd om alle kanten van een verhaal te horen en zelf mijn gevolgtrekkingen en conclusies te maken. Ontslag en werkloosheidAls u werknemers moet ontslaan, dient u zich aan bepaalde regels te houden.

In Polen bijvoorbeeld, het land van de Europese Unie met de meeste werklozen, is de werkloosheid 18,4 procent. In aanloop naar de Ironman triatlon op Hawaii werd er eerst een wedstrijdje gelopen over twee mijl. De werknemer moet in de 39 weken vr de eerste werkloosheidsdag 26 weken hebben gewerkt.

De werknemer moet in de vijf jaar voorafgaand aan zijn eerste werkloosheidsdag ten minste vier kalenderjaren per jaar minimaal 52 dagen hebben gewerkt. Er zijn in Nederland drie omstandigheden die tot gevolg hebben dat het loonpeil niet vrij kan fluctueren en er de facto sprake is van een minimumloon. Het land dat het protectionisme heeft uitgevonden staat nog steeds zeer huiverig tegenover het marktmechanisme.