DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartOnze zoon vindt ook genoeg uitdaging buiten school en hij is ook lekker 'kleuterspeels'.

Online School Ik ben een typisch voorbeeld van een vroege leerling, sinds januari 44 jaar jong en al op mijn vijfde naar de eerste klas van de lagere school, nu groep 3 van de basisschool. Vanaf 1 juni van dit jaar zal er ook gevaccineerd worden tegen pneumokokken. Onze zoon vindt ook genoeg uitdaging buiten school en hij is ook lekker 'kleuterspeels'. Bedplassen is een lastig probleem, maar gelukkig zijn er verschillende middelen die kunnen helpen. Eindelijk een helder overzicht van lestijden, schoolroosters, onderwijs-methodes en Cito-scores. Hij zei; "ik hoef niet naar groep drie, want ik kan allang lezen".

Maar ook de afstand van school tot huis en de al dan niet religieuze inslag spelen mee in de keuze. Mogen kinderen blootgesteld worden aan reclame voor ongezonde voeding? De Consumentenbond en de Hartstichting vinden van niet. Deze kinderen mochten een heel aangename schooltijd beleven en ik heb via hen geleerd hoe het voor mij had kunnen zijn.

Als je dus wilt weten hoe klassikaal of hoe individueel een school les geeft, zul je het de schoolleiding moeten vragen. Sociale vaardigheden, samenwerken en zelfstandigheid zijn heel belangrijk. Massa's kinderen verlaten tegenwoordig de basisschool zonder ooit een meester te hebben gezien. Wie voor 1 oktober 6 wordt, mag bij de Brink naar groep 3, precies zoals dat vroeger ging. Robert Sikkes schreef een prima boek over de basisschool. Het grote dataverkeer komt ook vooral door de vele illustraties.

Klaasje Tuin, groepsleerkracht van groep 2 op basisschool de Oleander in Stadskanaal, heeft 30 jaar onderwijservaring. Wat is er aan de hand als je kind niet goed kan lezen, terwijl het niet achterlijk is maar ook niet dyslectisch? Misschien heeft het wel fixatie disparatie. Klas overslaan, toets-gekte, combinatieklassen, overblijven, schoolreisjes, luizen. De Cito-toets doet veel kinderen tekort in hun mogelijkheden om naar het voortgezet onderwijs te gaan, aldus docent Kasper de Beer. Stichting Kennisnet Ict op school organiseert bijeen-komsten, Di-beter genoemd, waar mensen.