DE LESSENAAR

Alles over en voor School.

Een school is pas goed als de directeur niets doet,
de leraren weinig en de leerlingen alles.

Jan LigthartOp 16 maart houden wij onze jaarlijkse Montessoridag.

Montessori Basisschool De lijsterpakketten voor dit schooljaar kunnen nog tot uiterlijk vrijdag 27 april besteld worden. We parkeren in de parkeergarage bij de Media Markt. Lyanne Graven zal als leidster op de groep beginnen. Conny is maandag 12 en dinsdag 13 november aanwezig. Wij hopen op een goede samenwerking en wensen de kinderen en Susan veel zangplezier. Wij doen nog ons best om via busmaatschappij Connexion vervoer te regelen, maar ook dan hebben wij begeleiders nodig. Helaas heeft deze oproep van vorige week nog geen succes gehad. Heel veel dank aan de ouders van de peuterspeelzaal, die ook nog geholpen hebben. Voor zang maakt het natuurlijk niet uit, maar voor dans is het wel belangrijk, dat u kind iets aan heeft of beter nog voor de les aantrekt, zodat het zich gemakkelijk kan bewegen. Het lijkt een ontzettend karwei, maar bedenk, dat als 10 ouders 10 broekjes maken we er al zijn. Dat zijn gordijnen die bestaan uit gekleurde stroken.

Het telefoonboekje wordt nu voor de laatste keer gecontroleerd. Vanmorgen hebben een aantal ouders zich enorm ingezet om de school om te toveren in kerstsfeer. Judy en Carola bedanken iedereen die waxinelichtcupjes heeft ingeleverd. Conny is maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 juni aanwezig.

Marjan is donderdag 17 januari vrij en is vrijdag 18 januari ambulant. Wij krijgen van u veel vragen over de betaling van het overblijfgeld. Zij zijn net naar een nieuw onderkomen verhuisd en de internetverbinding loopt nog niet zoals het moet. Voor de onderbouw zijn er ongeveer 8 ouders per voorstelling nodig. Voor de generale repetitie in het theater gaan ze met de eigen leerkrachten en hulpouders in de ochtend naar de Roestbak. Vergeet u niet een lunchpakketje aan uw kind mee te geven. Op maandagmiddag 19 februari krijgen de middenbouwgroepen poetsinstructie van de GGD. Op vrijdag 22 september hebben de leerkrachten een studiedag. Kinderen die dan niet aan de beurt zijn geweest komen op donderdag 8 maart aan bod.

Connie is maandag 2, dinsdag 3 woensdag 4 april aanwezig. Carola heeft in haar klas een aantal tijdschriften met dierenplaatjes nodig. Wij hopen dat we ons enthousiasme op u kunnen overbrengen en dat volgend jaar weer een bruisend jaar wordt. Zij helpen in de klassen juist in die drukke dagen van Sinterklaas en Kerst. Dit komt ook omdat we de kinderen toch de leuke dingen niet wilden onthouden zoals gym en dans. Wij willen hierbij alle ouders bedanken, die deze dag weer onvergetelijk hebben gemaakt voor de kinderen. Donderdag 12 oktober doet onze school mee aan het wereldrecord touwtjespringen. Veel hiervan is al geregeld en klaar, maar voor een aantal zaken moeten wij met uw hulp nog even aan de gang.